VC Herentals won met 1-3 op het veld van Zoersel. Verbraeken bracht de thuisploeg al na 4' op voorsprong maar Luyckx stelde vlak voor de rust gelijk.

Wauters scoorde in de 2e helft  2 keer, waarvan 1 op strafschop.

Extra verslag Kurt & wendy Van Leemput VC /Nnieuws
Slechts twee dagen na de competitiezege tegen Merksplas moest VC Herentals alweer aan de bak.  Ditmaal werd er in het kader van de beker van Antwerpen gespeeld op het terrein van Zoersel, een middenmoter in derde provinciale.  Trainer Beyens gaf rust aan enkele basisspelers waardoor enkele jongeren opnieuw hun kans konden grijpen.

De bezoekers waren allerminst allert aan de wedstrijd begonnen want reeds na 3 minuten opende Zoersel de score wanneer Verbraeken een voorzet ongehinderd in doel kon verlengen.  Op het eerste gevaar van Herentals was het tien minuten wachten toen Verbert zich door een druk bevolkt centrum kon wurmen en de bal via enkele benen voor de voeten van Verlinden komt maar het schot van Lode verdween een metertje naast doel.

Zoersel was niet onder de indruk en het was alweer Verbraeken die de bal in één tijd op de slof nam maar ditmaal ging zijn poging erg ver naast.  In twee minuten tijd kwam VCH dan evenveel keer de neus aan het venster steken.  Eerst devieerde Van Doninck een hoekschop van Luyckx tegen de paal en een minuutje later haalde Luyckx uit vanop 30 meter maar zijn poging ging een metertje naast de kruising.  In de slotminuut van de eerste helft scoorde rood-wit dan toch de gelijkmaker wanneer Luyckx opnieuw vanop afstand de bal droogjes voorbij de aan de grond genagelde Van De Walle trapte.

Tijdens de rust bleef Van Doninck in de kleedkamer, Van De Weyer was zijn vervanger.  Ook nu tekende Zoersel voor de eerste kans na de aftrap wanneer Verbraken de bal al te gemakkelijk kon voorzetten, maar gelukkig voor Herentals was er niemand gevolgd.

De bezoekers acteerden te slordig en de thuisploeg ging meer en meer in zijn kansen geloven.  Van Der Schraelen kon nog maar net een poging wegwerken en een vrije trap van Van Hofstraeten verdween niet ver naast doel.  In het laatste kwartier van de wedstrijd balden de bezoekers de vuisten en oefende meer druk uit richting thuisdoel.  Verlinden leverde de assist voor Wouters en Thomas bracht rood-wit met een droge knal op voorsprong.

oersel kreeg nog één kans op de gelijkmaker maar een hoge voorzet waaide nipt aan de tweede paal voorlangs.  In de slotminuten werd Verlinden in de zestienmeter het scoren overduidelijk belet en de scheidsrechter floot dan ook volkomen terecht voor een strafschop.  Wouters zette zich achter de bal en bracht Herentals vanop de stip op een veilige 1-3 voorsprong, meteen de eindstand.

VCH deed dus zijn job en staat met deze zege in de kwartfinales van de beker van Antwerpen.  Die brengt ons rond Pasen naar Vorselaar dat verrassend eersteprovincialer Merksem wist te kloppen.  Zondag wacht echter een verplaatsing naar Lentezon wat uiteraard prioritair op de bekercampagne is.

VC Herentals speelde met:  Maes Jens;  Van Doninck Jelle; Verwimp Stef;  Wouters Thomas;  Verlinden Lode;  Luyckx Lars;  Adriaensen Robin;  Van Der Schraelen Thomas;  Verbert Jonas;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin.
Bank:  Verschaeren Jason;  Schuerwegen Joris;  Slechten Jochen;  Van De Weyer Dries.
Vervangingen:  46e  Van De Weyer Dries voor Van Doninck Jelle;  65e  Verschaeren Jason voor Verbert Jonas;  75e  Schuerwegen Joris voor Dufraing Kevin
Doelpunten:  3e  Verbraeken Sander  1 – 0 ;  44e Luyckx Lars  1 – 1 ;  76e  Wouters Thomas  1 – 2 ;  88e  Wouters Thomas  1 – 3 (penalty)

Foto dank aan Jos Flamand VC Herentals / Nnieuws.